LOGIN
Vrijwilliger van de maand: Hans Huijsman
2-4-2023  | 

De vrijwilliger van deze maand is Hans Huijsman. Mede dankzij Hans is De Warande verduurzaamd en is het energieverbruik gehalveerd! Lees hieronder het interview:

 

Stel je even kort voor:

Ik heet Hans Huijsman, ben getrouwd met Margriet Kevenaar en woon in Oosterhout aan de Wijde Omloop. We hebben 4 kinderen in de leeftijd van 28 tot 33 jaar. 

Met ons gezin hebben we 16 jaar in het buitenland (Gabon, Oman, Brunei en Syrië) gewoond en gewerkt. Door de slechte (verkeers-) veiligheid en grote afstanden was het voor de kinderen niet mogelijk te fietsen. Alles moest met de auto. Verder was de school en het verenigingsleven in het buitenland anders geregeld dan in Nederland. Sporten zoals hockey, zwemmen, voetbal etc worden georganiseerd door de school waar ze op zitten. Openbare verenigingen zoals MHC De Warande bestaan dus niet in de landen waar wij gewoond hebben. 

In 2005 zijn we naar Nederland teruggekeerd, zodat onze kinderen de middelbare school hier konden afmaken. Ons hele gezin is toen ook lid geworden van de Hockeyclub Warande. Gedurende de hele middelbareschooltijd hebben we hier gehockeyd. Ik zelf heb gespeeld bij de veteranen en ik ben vaak coach en trainer geweest. Dat was een heerlijke tijd. 

 

Wat is je rol als vrijwilliger bij De Warande en waarom doen je vrijwilligerswerk?

In 2017 werd ik gevraagd om zitting te nemen aan de Coöperatieve vereniging in 2017. Ik wilde wat betekenen voor de Hockeyclub waar mijn gezin zoveel plezier heeft gehad. Ik wilde graag wat projecten aanpakken die te lang zijn blijven liggen. Ik heb voorstellen uitgewerkt om de technische infrastructuur aan te pakken die erg verouderd en soms erg onveilig was. Er werd enorm veel geld uitgegeven aan energie (gas/ elektriciteit). Met investeringen is het gelukt om het energieverbruik te halveren. Dit is gerealiseerd door: isolatie van het paviljoen, 80 zonnepanelen te plaatsen, van 3 naar 2 CV-ketels te gaan, ledverlichting op de velden te hangen en het beregeningssysteem te vervangen. 

De veiligheid is ook verbeterd door de meterkasten te vervangen in het paviljoen en aan het einde van het terrein.

 

De constructie heeft vaak tijdelijk ongemakken en irritaties opgeleverd, maar gelukkig werden de problemen snel opgelost. Ik hoop dat de leden die ongemakken zijn vergeten.

 

Wat zijn je hobby’s/beoefenen je zelf een sport?

Nu dit achter de rug is, ga ik me meer bezighouden met mijn andere hobby’s zoals koken, golfen en naar sport kijken. Ik kom regelmatig kijken naar de heren en dames hockey op De Warande en dan trakteer ik mezelf op een heerlijk broodje kroket en/of frikandel. Ik golf wekelijks en als het goed weer is, golf ik een aantal keren per week. 

 

Aan wie geef je het stokje door die volgende maand aan het woord komt en waarom?
Ik zou graag Han Robben van het klusteam willen voordragen. Han is een bekwame schilder en actief lid van de club. Han heeft tijdens de winterstop veel geholpen met onderhoud dat in het paviljoen nodig was. Tijdens de zomer gaat Han wat schilderen aan de buitenkant van het paviljoen en kleedkamers. 


terug naar vorige scherm
Gerelateerd Nieuws
 
Hoofdsponsor
Sponsors


Sponsorkliks

Agenda
Twitter
Download de App
Android app on Google Play