LOGIN
Vrijwilliger van de maand: Sophie Visser
26-10-2022  | 

De vrijwilliger van de maand is dit keer Sophie Visser.

Al vele jaren heeft Sophie zich ingezet als vrijwilliger voor onze club, met als huidige taak de wedstrijd- en scheidsrechter planning van de zaterdagcompetitie: een uitdagende en leuke klus om alle jeugdwedstrijden naar ieders wens in te plannen, complimenten voor jouw inzet Sophie!

Hieronder lees je het interview:

 

Stel je even kort voor:

Mijn naam is Sophie Visser en woon als single in Breda in een leuk appartementje midden in het centrum. Ik werk bij ISPnext als Business analist/Product owner in Den Bosch en ben in deze mooie stad dan ook hard op zoek naar een nieuwe woning.

 

Wat is je rol als vrijwilliger bij De Warande en waarom doe je vrijwilligerswerk?

Sinds ik bij De Warande ben begonnen heb ik al diverse taken als vrijwilliger gehad. Ik ben trainer geweest, waarbij ik het ook leuk vond om af en toe op de zaterdagen langs de lijn te staan en het dan ook niet kon laten om mee te coachen in de rust. Het eerste seizoen heb ik samen met Wendy van Bremen de CS+ opleiding gedaan en sindsdien heb ik dus ook al vele wedstrijden gefloten. Vanuit de rol als CS+ en de vraag die er was om het niveau te waarborgen, ben ik ook kort onderdeel geweest van de arbitragecommissie. Op dit moment gaat echter de meeste tijd zitten qua vrijwilligerswerk in het plannen van de wedstrijden op zaterdag en het toewijzen van de scheidsrechters op deze wedstrijden, communicatie over de competities met de KNHB en afstemming met de andere clubs waartegen gespeeld wordt.

 

Wat maakt vrijwilliger zijn bij De Warande zo leuk?

Ik zou iedereen willen aanraden om vrijwilligerswerk te gaan doen, want buiten dat je een bijdrage levert aan je club en haar leden, leer je hiermee ook ontzettend veel mensen kennen. Door alle taken die ik heb gedaan, heb ik heel veel leden, ouders en andere betrokkenen ontmoet, waardoor ik me altijd enorm welkom voel op de club. Er zijn altijd mensen die even een praatje maken of van het moment gebruik maken om gelijk nog even wat te vragen. Dit maakt het heel erg dankbaar werk.

 

Wat is je mooiste/leukste/ontroerendste herinnering aan De Warande?

Winterkampioen met dames 1 was mooi en het blijft jammer, dat we dat seizoen wegens corona niet hebben kunnen afmaken. Mijn allereerste teamweekend met dames 2 toen ik, volgens mij, net 1x was komen proeftrainen. Met dames 1 het teamweekend naar Winterberg gaan en daar voor het eerst op de ski’s en er gelijk de liefde voor wintersport ontdekken.

Maar daarnaast ook de momentjes dat het lukt de tijden te realiseren waarop - na een hoop regelen en afstemmen met andere clubs en teams -  alle wedstrijden op een zaterdag gespeeld kunnen worden. Ook na het fluiten nog buiten het veld de complimenten en bedankjes krijgen van de teams en aanwezigen uit het publiek, geeft enorm veel waardering voor wat je doet.

 

Wat zijn je hobby’s/beoefenen je zelf een sport?

Zo’n 4,5 jaar geleden ben ik bij De Warande terecht gekomen als keepster in dames 2 en trainde toen ook met dames 1 mee. Het jaar erna heb ik de overstap gemaakt naar dames 1, waar we een topseizoen gedraaid hebben, maar helaas ook Corona in ons leven kwam. Het jaar erna ben ik terug gestapt naar dames 2 en ditmaal niet als keepster, maar als speelster. Sinds dit seizoen hockey ik bij Den Bosch dames 2. Daarnaast tennis ik en ben ik sinds kort met golfen begonnen.

 

Je kunt mij wakker maken voor..

Bij voorkeur slaap ik lekker door, maar als ik m’n wekker een keer heel vroeg moet zetten, is dat bij voorkeur voor een vakantie. Zon, wintersport of stedentrip maakt me dan ook helemaal niet uit.

 

Ik heb een hekel aan...

Onrecht

 

Wat doe je in je vrije tijd buiten het vrijwilligerswerk?

Zelf sporten en sport kijken en ik vind het heerlijk om goed uit eten te gaan met vrienden en borreltjes te drinken in de stad of op het terras, maar ik kan me ook uitstekend vermaken met een boek of serie op de bank.

 

Eventueel extra informatie die je kwijt wilt?

Aangezien ik zelf geen lid van De Warande meer ben, zal ik mijn functie binnen het wedstrijdsecretariaat gaan overdragen. Lijkt het je leuk om vanuit huis een bijdrage te leveren aan deze mooie club en te zorgen dat de wedstrijdplanning voor onze jeugd wordt gemaakt en ingevoerd, laat het dan vooral weten. Ik kan ook altijd meer informatie geven over de functie voor wie hier behoefte aan heeft.

 

Aan wie geef je het stokje door die volgende maand aan het woord komt en waarom?

Ik geef het stokje door aan Jacco Mulders, volgens mij is er geen dag in de week te vinden, dat hij niet op De Warande te vinden is of op een andere manier met de club bezig is vanuit 1 van de vele rollen die hij binnen de club als vrijwilliger heeft.


terug naar vorige scherm
Gerelateerd Nieuws
 
Hoofdsponsor
Sponsors


Sponsorkliks

Agenda
Twitter
Download de App
Android app on Google Play