LOGIN
Vrijwilliger van de maand: Marie-Paule Gimbrere
13-9-2022  | 

We trappen het seizoen af met Vrijwilliger van de Maand Marie-Paule Gimbrere!

Al vele jaren zet Marie-Paule zich vol enthousiasme in voor onze vereniging en heeft al heel wat vrijwilligerstaken op zich genomen: manager, assistent coach, bestuurslid, technische commissie en nog veel meer!

Hieronder lees je het interview:

 

Stel je even kort voor:

Mijn naam is Marie-Paule, ik woon samen met de Berkhemers: Koen en onze dochters Saar en Mijs. Ik werk 3 dagen in de week met veel plezier bij Betabit, het bedrijf van mijn broers in Rotterdam.

 

Wat is je rol als vrijwilliger bij de Warande en waarom doe je vrijwilligerswerk:

De club is een prachtige plek waar ik al jaren met heel veel plezier kom en samen met alle ouders uit de teams van de kinderen maakten we het hockeyjaar zo leuk mogelijk. Met rijden, fruit, bardienst draaien maar ook als manager en assistent coach. Toen ik werd benaderd omdat er ruimte kwam in het bestuur hoefde ik er niet lang over na te denken. De afgelopen 3 jaar heb ik me in het bestuur o.a. beziggehouden met communicatie. De laatste 2 jaar ook in de Technische Commissie plaats genomen door een tekort aan mensen. Een steentje bijdragen hoort bij een vereniging.

 

Wat maakt vrijwilliger zijn bij De Warande zo leuk?

Het geeft heel veel voldoening om met elkaar iets te betekenen voor een club en daardoor de club te laten draaien. Het is noodzaak, de club draait niet vanzelf maar het is ook een sociale ontmoetingsplek waar sport bedreven wordt en waar vriendschappen ontstaan. En als je ziet dat door samenwerken doelen worden bereikt is dat geweldig.

 

Wat is je mooiste/leukste/ontroerendste herinnering aan De Warande? 

Ik heb veel leuke herinneringen aan mijn eigen afgelopen hockeyjaren met mijn team, maar buiten dat denk ik aan het teamweekend met MC1 naar Keulen met Lise, Wendy, Janny en Ingrid, het teamweekend met MD1 in de Biesbosch samen met Ruben maar ook (heel lang geleden) op zaterdag heel vroeg 3tallen coachen met Richard op een klein hoekje van het A-veld dat net niet meer bevroren was. Meer recent denk ik aan de intensieve bestuursjaren die geweldig waren, bijzonder, leerzaam en soms ook moeilijk.

 

Wat zijn je hobbys/beoefenen je zelf een sport:

Ik heb vanaf mijn 6de gehockeyd en ben echt een liefhebber. Begonnen bij Den Dunc, wat nu DDHC is. Daarna gespeeld bij Breda, Warande, Leeuwarden, Amsterdam en zelfs een jaar in Parijs. Toen we kinderen kregen, zijn we verhuisd naar Oosterhout en ben ik 12 jaar geleden weer gaan spelen bij het donderdagmiddag veteranen team. 12 hele leuke jaren met een geweldig team. Helaas werden de poules van deze dondermiddag steeds kleiner, steeds meer teams stopten. Uiteindelijk hebben we na Corona nog 1 jaar 8 x 8 gespeeld op een half veld en toen was het echt klaar jammer genoeg. Maar vriendschappen voor het leven zijn ontstaan en nu golfen, padellen, fietsen, borrelen of trimhockeyen de meesten.

 

Je kunt mij wakker maken voor:

Helemaal niks. Ik hou van slapen en daarbij, slapen is de sleutel tot veel. Ik moet eerlijk toegeven dat Koen en ik voor een Olympische hockeyfinale of een WK wel een wekker zetten.

 

Ik heb een hekel aan:

Mensen met dubbele agenda s

 

Wat doe je in je vrije tijd buiten het vrijwilligerswerk? 

Ik ben taxichauffeur voor onze dochters, administrateur voor Koen, ga graag op vakantie, spreek af met vriendinnen en ik kijk er nu al naar uit om de komende herfstweken bij Viaplay live hockey te kijken!

 

Nu onze oudste dochter afgelopen seizoen gestopt is als 2dejaars A, voelde dat echt als het einde van een tijdperk voor mij bij Warande. En ik weet dat veel andere ouders dit ook zo ervaarden. Onze jongste dochter hockeyt al een paar jaar bij een andere club en mijn eigen team op donderdagmiddag is gestopt. Gelukkig blijf ik nog verbonden aan de club omdat ik dit seizoen nog actief in de Technische Commissie ben met een superteam.

 

En nu pak ik even een momentje: in de TC is heel veel werk te verrichten en we hebben een paar hele leuke vacatures. Denk aan lijncoördinator, scout maar dus ook een rol in de Technische Commissie. Ik ga een opvolger zoeken die samen met de anderen het stokje kan overnemen. Dus heb je interesse, wil je tijd stoppen in waar het in de club echt om draait, wij vertellen je er heel graag meer over. Laat het ons weten via [email protected].

 

Aan wie geef je het stokje door die volgende maand aan het woord komt en waarom?

Ik geef het stokje graag over aan Sophie Visser. Als ik me niet vergis is Sophie keepster en speelster, ze is CS+ scheidsrechter en heeft ze het wedstrijdsecretariaat Junioren op zich genomen. Al met al alle reden om haar te nomineren en de leden die haar nog niet kennen, kennis met haar te laten maken.


terug naar vorige scherm
Gerelateerd Nieuws
 
Hoofdsponsor
Sponsors


Sponsorkliks

Agenda
Twitter
Download de App
Android app on Google Play