LOGIN
MHC De Warande staat achter de Coming Out Day!
8-10-2018  | 

Om aandacht te vragen voor inclusiviteit en acceptatie in de hockeysport, vraagt de KNHB alle aanvoerders van de standaardteams in het weekend van 13 en 14 oktober de aanvoerdersband in de kleuren van de regenboog te dragen. Hiermee ondersteunt de KNHB de initiatieven in het kader van de jaarlijkse Nationale Coming Out Dag die donderdag 11 oktober plaatsvindt. Een dag waarop de LHBT-gemeenschap wordt gestimuleerd om openlijk over seksuele geaardheid te praten.

Vorig jaar hebben de aanvoerders van alle Hoofdklasse verenigingen deze regenboogaanvoerdersband gedragen. Dit was zo’n succes dat de KNHB dit jaar de oproep doen om de aanvoerders van de Dames 1 en Heren 1 teams van alle verenigingen in de regenboogkleuren te spelen. MHC De Warande doet hier aan mee! Zo steunen we gezamenlijk alle hockeyers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en anderen binnen de sport die worstelen met hun identiteit. Bovendien maken we zo duidelijk dat diversiteit bespreekbaar moet zijn. 

De regenboogbanden drukken de kern van sport voor iedereen uit: alle verschillen zijn welkom zodat iedereen zich thuis voelt en daardoor met plezier sport. Hockey wordt leuker en sterker als we iedereen insluiten, ongeacht leeftijd, afkomst, seksuele voorkeur of geslacht. Kortom, hockey voor iedereen.


terug naar vorige scherm
Gerelateerd Nieuws
17-5-2019  |  Van het Bestuur
25-4-2019  |  Van het Bestuur
Agenda
Hoofdsponsor
Sponsors
Twitter
Download de App
Android app on Google Play