LOGIN
Derde communicatiesessie met (ouders van) leden - ...
27-3-2018  | 

De onderlinge communicatie in verenigingsverband. Bij welke club wordt er bij tijd en wijle niet over gemopperd? Tijdens de winterstop startten we met kleinschalige sessies om iedereen die begaan is met het lot van de vereniging en iedereen die graag zaken veranderd ziet, zijn of haar zegje te laten doen.  

De afgelopen twee sessies hebben we met 19 kritische leden een goed gesprek gehad over de club en de toekomst van de club. We zijn uiteraard heel blij met de aanmeldingen en aanwezigheid van de leden die al met ons in gesprek gingen. Nogmaals dank en enorm zinvol dat jullie er waren!

In een sessie geven we uitleg over de werkwijze van de vereniging en zijn we op zoek naar suggesties, aanbevelingen en tips die meegenomen kunnen worden in het beleidsplan voor de komende 5 jaar. De Warande is immers van ons allemaal! Bestuursleden zijn ook ‘maar’ gewoon vrijwilliger. Ze weten niet alles, ze maken fouten. Langs de lijn wordt heel veel besproken en er zijn vast heel veel mensen met bepaalde expertise die ons zouden kunnen helpen, maar lang niet alles komt bij het bestuur terecht. Vandaar dat we het nu eens hebben omgedraaid.

We vragen leden waarom ze iets goed of minder goed vinden en welke oplossingen zij zien. Zijn we een familieclub of zijn we een prestatieclub? Wat betekent dat dan? Hoe vinden we nieuwe leden? Waar kunnen mensen bepaalde informatie vinden op de website? Met wie moet ik praten? Waarom staan we als club nooit in de krant? Wanneer en wat voor velden komen er?  Willen we betaalde krachten of blijven we een club van voornamelijk vrijwilligers?  Waar halen we die dan vandaan? En ook: wat willen de leden nu eigenlijk als eerste aangepakt hebben? De aankleding van de club, (nieuwe) goede materialen of toch een betere training voor trainers en coaches? Waar hebben we als club eigenlijk budget voor?

Wij nodigen de leden uit om mee te denken over de koers van de club. In een kleine setting kun je dit goed met elkaar bespreken en kun je doorpraten over de dilemma’s waar je voor komt te staan. Dat kweekt wederzijds begrip. We willen minimaal 6 sessies houden, maar eigenlijk hopen we op meer. Samen kunnen we onze club naar een hoger niveau tillen, de communicatie verbeteren, betrokkenheid vergroten en onze ledenaanwas stimuleren.

De volgende sessie houden we op verzoek op een andere dag: dinsdag 27 maart om 20.00 uur (tot ongeveer 22.00 uur) in het clubhuis. We rekenen op jullie, meld je dus snel aan via [email protected].  Kun je niet op 27 maart, meld je dan ook aan, want dan nodigen we je automatisch uit voor de volgende sessies.

Groetjes, Ellen Ehmen- Bestuurslid Communicatie


terug naar vorige scherm
Gerelateerd Nieuws
12-12-2018  |  Van het Bestuur
29-10-2018  |  Van het Bestuur
5-12-2018  |  Van het Bestuur
Agenda
Hoofdsponsor
Sponsors
Twitter
Download de App
Android app on Google Play