Maatschappelijke stages

Maatschappelijke stage - Wat is het?

Een maatschappelijke stage is een stage voor scholieren in het voortgezet onderwijs. Vanaf het schooljaar 2011 – 2012 is de maatschappelijke stage verplicht voor alle middelbare scholieren.

VWO leerlingen die in het schooljaar 2011 – 2012 starten in het voortgezet onderwijs moeten een maatschappelijke stage lopen van 72 uur. Voor HAVO leerlingen is de norm 60 uur.

Voor leerlingen van het VMBO of praktijkonderwijs geld een norm van 48 uur.

De maatschappelijke stage houdt in dat jongere vrijwilligerswerk doen tijdens hun middelbare schoolperiode.. Een maatschappelijke stage is een stage voor scholieren in het voortgezet onderwijs in Nederland. Door vrijwilligerswerk te doen, maken jongeren kennis met het dragen van verantwoordelijkheid voor maatschappelijke belangen. Waar reguliere stages vooral beroepsvormend zijn, hebben maatschappelijke stages vooral karaktervorming tot doel en het is goed voor de persoonlijke ontwikkeling van de student.

Mixed Hockey Club de Warande biedt leerlingen de mogelijkheid om hun maatschappelijke stage bij de hockeyclub in te vullen. Er zijn diverse en verschillende typen stageplaatsen beschikbaar.  Je kunt je inschrijven voor meerdere maatschappelijke stages.

Maatschappelijke stages

Training geven aan de jongste jeugd

Organiseren van evenementen

Fluiten van hockeywedstrijden