LOGIN
headersmall1.png headersmall10.png headersmall11.png headersmall12.png headersmall13.png headersmall14.png headersmall2.png headersmall3.png headersmall4.png headersmall5.png headersmall6.png headersmall7.png headersmall8.png headersmall9.png header_small.png header_small_15.png header_small_16.png header_small_17.png header_small_18.png schoenensokken670_160.png
JONGSTE JEUGD
JEUGD
SENIOREN
Favoriete team(s)
hockey_zaalhockey 

Zaalhockey

 

In de winterstop wordt er in plaats van het veldhockey overgestapt naar zaalhockey. Zaalhockey is een leuke opvulling van de winterperiode in de maanden december, januari en februari.

 

Deze sport vindt plaats in een sporthal op een kleiner veld en met kleinere teams. Daarnaast liggen er op de lange zijde balken, zodat je de ballen ook kunt kaatsen via deze balken naar je medespelers. Het is een leuke en snelle sport, waarbij je veel extra technische ervaring kunt op doen. Daarmee heb je in het veldseizoen weer veel profijt. Zaalhockey bestaat uit een hele zaalcompetitie, waarbij de thuiswedstrijden in sportzaal Arkendonk of/en sportzaal Oosterheide gespeeld worden. Daarnaast worden er zaaltrainingen gegeven in verschillende sporthallen in de omgeving. We streven ernaar om zoveel mogelijk teams te laten zaalhockyen, zowel in de breedte als in de prestatielijn. Echter is dit ook afhankelijk van de hoeveelheid beschikbare zaalruimte, waarbij er helaas de laatste jaren een tekort aan zaalhockeycapaciteit is in onze gemeente.

 

Zaalhockey is geen verplichting en zit niet in de normale contributie. Voor zaalhockey betaal je dus een extra contributie die jaarlijks wordt vastgesteld. Daarnaast heb je een zaalstick, handschoentjes en binnenschoenen nodig. Heb je echter eenmaal zaalhockey gespeeld, dan wil je niet meer anders.

 

Spelregelwijzigingen seizoen 2015-2016

Het is alweer bijna tijd om de zaal in te gaan. Zoals het hockey betaamd, is er weer een aantal spelregelwijzigingen dit zaalhockeyseizoen. Net zoals op het veld is een bitje verplicht en er wordt weer 6 tegen 6 gespeeld bij zowel de junioren als de senioren.

Een groene kaart betekent nu ook in het zaalhockey een tijdstraf. Spelers die een groene kaart krijgen moeten 1 minuut op de bank plaatsnemen. Ook wordt, net als in het veldhockey, een vrije push dichtbij de cirkelrand niet meer teruggelegd tot 3 meter buiten de cirkel, maar genomen op de plaats van de overtreding. Voordat de bal in de cirkel gespeeld mag worden moet deze: 3 meter hebben gerold, of geraakt zijn door een tegenstander, of eerst de balk hebben geraakt.

Niet opsluiten

Een speler die in balbezit is, mag niet opgesloten worden in de hoek of aan de zijbalk door tegenstanders met hun stick plat op de grond. Volgens deze nieuwe regel moeten tegenstanders altijd een opening laten waardoor de bal kan worden gespeeld.

Als laatste is het aantal momenten waarop een keeper mag worden gewisseld net als vorig seizoen gelimiteerd tot maximaal 2 momenten. De wijziging hier is alleen dat het wisselen van een volledig uitgeruste keeper met een andere volledig uitgeruste keeper niet langer meetelt als wisselmoment.

De overige spelregels vind je op: http://www.knhb.nl/scheidsrechters/alles+over+de+spelregels/DU23533_Spelreglementen.aspx

 
 
Agenda
Hoofdsponsor
Sponsors
Twitter
Download de App
Android app on Google Play