LOGIN
Vrijwilligers van de maand: Petri en Pieter-Paul B...
7-3-2021  | 

Twee toppers achter de schermen worden deze maand in het zonnetje gezet: onze contributie-inners. En niet voor niets, dit is een grote taak waarin veel uren (vaak ongezien) vrijwilligerswerk zit. Lees gauw wie dit zijn!


Stel jullie even kort voor:

Hi, wij zijn Pieter-Paul en Petri Brokx, woonachtig te Oosterhout. Pieter is een echte Oosterhouter en al 22 jaar gelukkig getrouwd met Petri, geboren in Den Bosch maar getogen in Breda. Wij zijn de trotse en gelukkige ouders van een geweldige tweeling, Thomas en Eva, nu 17 jaar oud. Eva is al jaren vaste keepster bij de 1e elftallen van de meisjes. Petri werkt als Demand Manager bij United Dutch Breweries te Breda en is daarbij de spil in het gehele proces van order naar brouwerijen tot aan de klant. Pieter werkt bij SSI-Schafer als Process Analist en is op dit moment gestationeerd bij het nieuwe volledig geautomatiseerde warehouse van BOL.com te Waalwijk om daar de gehele maintenance-organisatie vorm te geven.

 

Wat is jullie rol als vrijwilliger bij Warande en waarom doen jullie vrijwilligerswerk?

Eva is op haar 7e begonnen bij MHC De Warande. Wij beiden hadden eigenlijk niets met hockey, dus voor ons was echt alles nieuw. Maar we werden wel meteen geraakt door de verbondenheid die binnen de club voelbaar was. Door de jaren heen zijn we steeds meer geintrigeerd geraakt door het spelletje, en is er eigenlijk geen wedstrijd die door ons overgeslagen wordt. Hierbij zagen we natuurlijk ook wat er allemaal bij komt kijken, en dat dit alles niet zonder vrijwilligers kan. Wij vinden het belangrijk om ook een steentje bij te dragen aan de club, en aangezien wij beiden niet in de wieg gelegd zijn als trainer, coach of scheidsrechter, leek het ons beter voor onszelf én alle spelende leden om een taak achter de schermen te gaan vervullen: contributie-inning.

 

Wat maakt vrijwilliger zijn bij Warande zo leuk?

Ja, wij zijn dus dat stel die altijd die facturen en herinneringen stuurt. En als de eerste facturen goed en wel afgewerkt zijn, alweer met de volgende komen... ;-) Een hele mooie taak, waarbij we ook wel snappen dat niemand het leuk vindt om te moeten betalen. Maar zonder de contributie - naast sponsoring een groot deel van de inkomsten - kan geen enkele vereniging bestaan. Wij trachten daar waar nodig altijd mee te denken in oplossingen indien een lid ons daarom vraagt. En snel en volledig antwoord te geven op vragen. Mooi om mensen bij een wat minder leuk iets (wat betalen nu eenmaal is) toch een goede "service" te kunnen verlenen. Voldoening halen we natuurlijk ook uit het vervullen van de taak om de gehele verschuldigde contributie binnen te halen, en dat houdt in dat soms een enkeling wat extra aansporing nodig heeft... Maar altijd fijn als we de penningmeester aan het eind van het seizoen kunnen mededelen dat alles door de leden keurig betaald is.

 

Wat is jullie mooiste/leukste/ontroerendste herinnering aan De Warande?

Mooie herinneringen aan de Warande zijn er vele: de wedstrijden van het team van Eva, waarbij mooie successen gehaald zijn. De vele contacten met de ouders langs de lijn, de ritjes door het gehele land, de afsluitende team-bijeenkomsten, de drankjes aan de bar… heel veel moois dus! En zo terugdenkend hopen we nu nog vuriger dat we dit alles weer snel kunnen meemaken en zo nieuwe herinneringen kunnen maken.

 

Wat zijn jullie hobbys?

Wij zijn zelf eigenlijk meer opgegroeid in en met de paarden(sport). Petri en ik hebben elkaar dan ook op de manege leren kennen, waarbij aangetekend dient te worden dat Pieter als snel de rol van "ruiter aan de bar" aannam. Petri heeft altijd zeer verdienstelijk als dressuuramazone de paardensport beoefend en daar al haar energie in gestoken. Elke dag velen uren besteed aan lessen en verzorging van de paarden. Toen eenmaal de kinderen kwamen, is ze gestopt om al haar energie en toewijding aan de kinderen gegeven. Nu loopt ze hard en sport minimaal één keer in de week.

 

Je kunt ons wakker maken voor..

Petri: helemaal niets, laat me lekker slapen.
Pieter: kampioenschap van NAC......Zzzzz

 

We hebben een hekel aan...

Pieter heeft een hekel aan mensen die hun afspraak niet nakomen (een fijne eigenschap als contributie-inner) en "schone schijn". Petri heeft eigenlijk nergens een hekel aan... of toch: eten wat niet warm genoeg is!

 

Wat doen jullie in je vrije tijd buiten het vrijwilligerswerk?
Pieter is al jarenlang betrokken bij de organisatie van (inter)nationale paardensportevenementen, en is een zeer fanatiek supporter van NAC. Petri leest graag, borrelt met vriendinnen en is eigenlijk altijd wel bezig in en rond het huis. Gezamenlijk zijn we als gezin graag op vakantie naar mooie en rustige plekjes. In de Corona-tijd hebben we ook het wandelen ontdekt. Er is zoveel moois te zien dicht om ons heen. We kijken graag naar Engelse detectives.

 

Aan wie geven jullie het stokje door die volgende maand aan het woord komt en waarom?
We zouden graag de heren die verantwoordelijk zijn voor de keepersmaterialen willen voordragen als vrijwilliger van de maand: Hank Vleeming, Marc van t Hoff en Peter Floor. Wij openen thuis weleens een keeperstas, en vallen dan al om van al die "smelly stuff", dus zoveel respect voor deze heren die alle materialen van de keepers altijd tiptop in orde brengen aan het begin van het seizoen, en door het jaar heen ook altijd beschikbaar zijn om zaken te regelen. Top

terug naar vorige scherm
Gerelateerd Nieuws
13-4-2024  |  Vrijwilligers
10-11-2023  |  Vrijwilligers




 
Hoofdsponsor
Sponsors


Sponsorkliks

Agenda
Twitter
Download de App
Android app on Google Play