Corona richtlijnen per 19 augustus
11-6-2021  |

Basisregels
We roepen iedereen op om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen en zich te houden aan onderstaande basisregels:

• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen
  • Houdt 1,5 m afstand van anderen
  • Vermijd drukte
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie
  • Schud geen handen

1,5 meter afstand

• Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en ten opzichte van volwassenen geen afstand te houden
  • Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden maar moeten dit wel tot volwassenen*
  • Volwassen dienen te allen tijde afstand te houden ten opzichte van elkaar en jongeren vanaf 13 jaar*

*Tijdens het sporten hoeven zij geen 1,5 meter afstand te houden.

Publiek
Voor het toelaten van publiek gelden op dit moment de regels van placering (vaste zitplaats en 1,5 meter afstand). Als de concrete situatie dat niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek met in acht neming van 1,5 meter afstand ook mogelijk.

Voor publiek geldt ook de verplichting van registratie en gezondheidscheck. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen mensen die wel of niet gevaccineerd zijn: iedereen is in welkom mits men geen klachten heeft.

Sportkantines
Voor sportkantines gelden de regels zoals die voor de horeca gelden.

Kleedkamers
Kleedkamers en douches mogen worden gebruikt. Uiteraard wel met inachtneming van de basismaatregelen, zoals de 1,5 meter afstand.

Autoreizen
Wanneer er vanwege sportactiviteiten personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten, adviseren wij personen vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen.

Evenementen
De aangescherpte maatregelen kunnen voor sportverenigingen wel van invloed zijn op het organiseren van evenementen.

• Bij eendaagse evenementen zonder coronatoegangsbewijzen blijven de 1,5 meter afstand én een vaste zitplaats verplicht.
  • Bij sportevenementen met coronatoegangsbewijzen mag tweederde van de capaciteit gebruikt worden. Bezoekers hoeven dan geen 1,5 meter afstand te houden, maar iedereen heeft wel een vaste zitplaats.
-------------------------------------------

We zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het naleven van deze richtlijnen. Spreek elkaar aan indien nodig en volg aanwijzingen van vrijwilligers gewoon op.

Iedereen alvast bedankt voor de medewerking!

Het Bestuur van MHC de Warande

Marcel Stiefelhagen, Bernard Witte, Jacco Mulders, Marie-Paule Gimbrere, Daan Kerklaan, Albert Geleijns/John Loonen, Marijke Kielhorn, Esther Stiefelhagen en Maartje Enthoven (verenigingsmanager)

Gerelateerd Nieuws
7-9-2021  |  Vrijwilligers