LOGIN
Vrijwilligers van de maand: Jacques Snoek en Kees ...
7-10-2020  | 

Deze twee vrijwilligers zijn echt uniek. Vele kennen hen niet, maar Jacques en Kees zijn al jarenlang goud waard voor onze club en TSC. Lees in het interview waarom zij belangeloos en met veel plezier zoveel werk doen voor het verenigingsleven. Dank jullie wel, heren!!

Stel je even kort voor: naam, burgerlijke staat, kinderen, beroep, woonplaats

Jacques Snoek:

Ik ben 73 jaar, ben 45 jaar getrouwd en ik heb een zoon en een dochter. We wonen in Oosterhout. Ik heb als beroepschauffeur gewerkt, vooral voor de Hero in Breda heb ik vracht gereden. Daarna ben ik op de sociale werkplaats terecht gekomen en ben ik gedetacheerd bij de gemeente Oosterhout.

Kees Verduijn:

Ik ben 71 jaar, ben 46 jaar getrouwd en we hebben 2 dochters en 2 kleinkinderen. En wij wonen ook in Oosterhout. Ik heb 30 jaar bij de Gemeente gewerkt. Eerst 10 jaar achter de huisvuilwagen, daarna 10 jaar op een veegmachine en de laatste 10 jaar op de afdeling Service en Regie.

We kennen elkaar al 30 jaar en werken altijd met heel veel plezier samen.

Wat is jullie rol als vrijwilliger bij De Warande en waarom doen jullie vrijwilligerswerk?

We doen buiten al het onderhoud aan de velden sinds ongeveer 2005.

Dit houdt in: iedere week borstelen we de velden, iedere 3 weken de bespuiten we de kunstgrasvelden met algendood. We legen na het weekend alle vuilniscontainers die naast het veld staan en sorteren de inhoud. Het sorteren levert voor de vereniging geld op. We snoeien alle struiken naast de velden. We bevestigen nieuwe sponsorborden aan de randen van de velden. En het hele jaar door ruimen we de bladeren en vegen we eikels van de velden. Iedere maandagochtend zijn we ongeveer 5 uur per bezig met alle klussen.

Als Dames1 en Heren1 thuis moeten spelen in de wintermaanden, komen we zondagochtend om 7 uur de eikels en bladeren uit het doelgebied halen.

Naast ons werk bij Warande zijn we bij TSC ook heel actief. Op zaterdag en door de week onderhouden we met 10 gepensioneerden het buitengedeelte en bij wedstrijden zijn we terreinknecht.

Wat maakt vrijwilliger zijn bij De Warande zo leuk?

Het is een mooie overgang geweest van de laatste jaren bij de gemeente naar ons pensioen. Dat liep mooi in elkaar over. We vinden het mooi werk en we zien het als een soort hobby.

Hoe lang denken jullie dit vrijwilligerswerk nog te kunnen doen?

Zolang onze gezondheid het toe laat, willen we ermee doorgaan. We denken dat we over ongeveer 2 jaar het stokje willen overdragen.

Wat zijn jullie hobby’s?

Kees: ik hou van fotograferen, ik maak ook graag foto´s bij voetbalwedstrijden van TSC en van dieren. Jacques: ik hou van tuinieren. En we hebben allebei al 25 jaar een seizoenskaart van NAC.

Je kunt mij wakker maken voor..

Kees: Nou wakker maken niet, maar waar ik echt van geniet is een kom koffie bij Tuincentrum Groenrijk met zo’n heerlijk schuimgebakje erbij. En iedere dag pak ik een ijsje, maakt niet uit wat voor ijs, als t maar ijs is.

Jaqcues: Ik vind een lekker kommeke erwtensoep echt heerlijk.

Ik heb een hekel aan...

Kees: waar ik me wel aan erger is dat er zwerfafval ligt, terwijl mensen het ook in de vuilnisbakken kunnen gooien.

Jaqcues: Mensen die hun afspraken niet nakomen.

Aan wie geef je het stokje door die volgende maand aan het woord komt en waarom?

Bij TSC heb je een G-team en we hebben veel respect voor de begeleiding daarvan. Maar bij Warande is er ook een G-team. We vinden het wel leuk om daar wat over te horen. Daarom geven het stokje door aan Anne Koertshuis, de trainer/coach van het gehandicapten team.


 


terug naar vorige scherm
Gerelateerd Nieuws
1-12-2020  |  Van het Bestuur
1-12-2020  |  Van het Bestuur
29-11-2020  |  Van het Bestuur
23-11-2020  |  Van het Bestuur
13-10-2020  |  Van het Bestuur
18-8-2020  |  Van het Bestuur
6-2-2020  |  Technische zaken
 
Hoofdsponsor
Sponsors


Sponsorkliks

Agenda
Twitter
Download de App
Android app on Google Play