LOGIN
Vrijwilliger van de maand: Edgar Blokker
7-9-2020  | 

Deze vrijwilliger gaat al zo lang mee: Edgar Blokker! Oud-voorzitter Jongste Jeugd en elke seizoen op het veld te vinden om meiden te leren hockeyen. Benoeming tot Vrijwilliger van de Maand is meer dan verdiend. Lees gauw over zijn ervaringen bij MHC de Warande en waarom het zo leuk is om vrijwilligerswerk te doen.Stel je even kort voor:

Hoi, ik ben Edgar Blokker, getrouwd met Wendy en heb twee schatten van dochters, spelende bij DJ1 (Anne) en MA5 (Nina) van de Warande.

Ik heb jaren in Oosterhout gewoond, maar woon sinds enkele jaren net buiten de Oosterhoutse grenzen. Naast het hockey kom ik ook voor mijn werk nog heel veel in Oosterhout als projectmanager van maatschappelijk vastgoed (brandweerkazerne, recreatieoord de Warande, sportpark de Contreie, Frencken, stadhuis, etc.) en opgaveleider van de Oosterhoutse binnenstad.

 

Wat is jouw rol als vrijwilliger bij De Warande en waarom doe je vrijwilligerswerk?

Al ongeveer 15 jaar ben ik trainer/coach van 1 of soms wel allebei mijn dochters teams. Daarnaast ben ik ca. 7 jaar voorzitter van de Jongste Jeugd Commissie geweest en daarna nog een tijdje bestuurslid geweest van de Coöperatieve Vereniging. Toen ik ook nog aan mijn privéproject begon, heb ik dat laatste helaas toch vaarwel moeten zeggen.

 

Wat maakt vrijwilliger zijn bij De Warande zo leuk?

Door je als vrijwilliger in te zetten, besef je dat de leden niet zonder kunnen. Maar daarnaast krijg je er ook zo veel voor terug; binding met de club, een uitbreiding van contacten, maar bovenal blije gezichten van spelers en bedankjes van ouders die beseffen dat zonder vrijwilligers hun kind niet hockeyen kan.

 

Wat is je mooiste herinnering aan De Warande?

Ik denk graag terug aan de jaren dat we met een super leuk team van de Jongste Jeugd Commissie toernooien organiseerden voor de jongste jeugd, super was dat! En in de 15 jaar natuurlijk heel wat kampioenschappen gevierd, maar een tweede plaats met een laaggesplaatst breedteteam in de zaal, was waarschijnlijk nog mooier. Die meiden konden nooit aan een kampioenschap proeven, maar zilver met een gouden randje was eigenlijk nog mooier!

 

Wat zijn je hobby’s/beoefen je zelf een sport?

Tot een aantal jaren geleden zelf veel gesport, waaronder bij de Warande promoveren naar de hoofdklasse met veteranen A (ja, dat was ook mooi!). Diverse blessures hebben hier een einde aan gemaakt. Gelukkig heb ik afgelopen vier jaar mijn energie kunnen stoppen in mijn andere hobby; het verbouwen van een oude boerderij tot woning. En daar raak je nooit aan uitgeklust.

 

Je kunt mij wakker maken voor..

Lekker eten, een kop echt goede koffie of nog beter, een mooie verre reis. Mijn reistas staat klaar naast mijn bed….

 

Ik heb een hekel aan...

Oneerlijke mensen.

 

Wat doe je in je vrije tijd buiten het vrijwilligerswerk?

Zo veel mogelijk leuke dingen met het gezin. Tegenwoordig vaak met de fiets op zoek naar leuke restaurantjes.

 

Eventueel extra informatie die je kwijt wilt?

Voor iedereen op de club: It’s nice to be important, but it’s more important to be nice!

 

Aan wie geef je het stokje door die volgende maand aan het woord komt en waarom? 

Als voormalig CV-lid moet ik meteen denken aan onze onderhoudsmedewerkers Kees Verduijn en Jacques Snoek. Twee vrijwilligers die in weer en wind zorgen dat wij ons favoriete spelletje kunnen spelen. En omdat zij vaak op de momenten op de club zijn, dat de overige leden er niet zijn, verdienen zij het om eens in het zonnetje gezet worden. En dan uiteraard ook met z’n twee!

 


terug naar vorige scherm
Gerelateerd Nieuws
7-9-2020  |  Vrijwilligers
 
Hoofdsponsor
Sponsors


Sponsorkliks

Agenda
Twitter
Download de App
Android app on Google Play